Actueel

Nieuws

Prijswinnaar: "Gezellig met leeftijdsgenoten dicht bij elkaar" Lokaal nieuws woensdag 23 september 2020

Prijswinnaar: "Gezellig met leeftijdsgenoten dicht bij elkaar"

Alleen een woning in Volendam Gezellig met leeftijdsgenoten dicht bij elkaar  

Een kort interview met de prijswinnaar; de 1500e inschrijver!

Alleen een woning in Volendam
Gezellig met leeftijdsgenoten dicht bij elkaar

Wendy Kleisen is 20 jaar oud, HBO-Verpleegkundige studente aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze hoopt de opleiding in juni af te ronden. Ze loopt op dit moment stage in het OLVG op de afdeling Longgeneeskunde. Daarnaast werkt ze op zaterdag bij bakkerij 2in1 in Volendam. Na haar opleiding wil ze full-time gaan werken op een verpleegafdeling in het ziekenhuis, en zichzelf specialiseren na een aantal jaar. 

Momenteel woont Wendy bij haar ouders in Volendam. Ze is nog niet echt op zoek naar een woning. Ze verwacht dat over 4 à 5 jaar de eerste woningen worden opgeleverd en daarom heeft ze zich ingeschreven. Tot die tijd heeft ze mooi nog even de gelegenheid om te sparen.

Een woning in Volendam is wenselijk en ze kijkt uit naar een rijenwoning of hoekwoning. Eventueel een 2onder1 kapwoning lijkt haar ook wel wat als ze ooit een geldprijs wint.

Momenteel woont ze in de oude kom. Ze dacht hier te willen blijven, maar nu veel leeftijdsgenoten interesse hebben in dit project, heeft zij ook belangstelling voor De Lange Weere. Wendy: ‘Als ik er zo over nadenk, is het misschien ook wel heel erg gezellig als je met iedereen van je eigen leeftijd bij elkaar woont. Ook gericht op de toekomst. Kinderen die met elkaar opgroeien en op dezelfde school zitten.’ 

Wendy zou wel mee willen denken over de invulling van dit project. 

Woningtekort in Randstad blijft een probleem Lokaal nieuws vrijdag 10 juli 2020

Woningtekort in Randstad blijft een probleem

Er lijkt nog geen einde te komen aan de spanning op de woningmarkt. Het wordt steeds moeilijker om aan een betaalbare koopwoning te komen. Met name in de Randstad is dit een groot probleem. De torenhoge woningprijzen in de grote steden zorgen ervoor dat ook in de omliggende gebieden de prijzen flink worden opgedreven. Zo ligt in de gemeente Edam-Volendam bijvoorbeeld de gemiddelde prijs voor een koopwoning ruim een halve ton boven het landelijk gemiddelde. Dit valt direct te herleiden tot de absurd hoge prijzen waarvoor in Amsterdam koopwoningen worden verhandeld.

Er lijkt nog geen einde te komen aan de spanning op de woningmarkt. Het wordt steeds moeilijker om aan een betaalbare koopwoning te komen. Met name in de Randstad is dit een groot probleem. De torenhoge woningprijzen in de grote steden zorgen ervoor dat ook in de omliggende gebieden de prijzen flink worden opgedreven. Zo ligt in de gemeente Edam-Volendam bijvoorbeeld de gemiddelde prijs voor een koopwoning ruim een halve ton boven het landelijk gemiddelde. Dit valt direct te herleiden tot de absurd hoge prijzen waarvoor in Amsterdam koopwoningen worden verhandeld.

 

Kopers wijken uit naar de regio
Je zult maar een baan in onze hoofdstad hebben gevonden en er vervolgens ook willen gaan wonen. Dan mag je meteen de hoofdprijs neertellen voor een relatief eenvoudig optrekje. De schaarste in het aanbod zorgt voor woekerprijzen. Logisch dus dat huizenkopers iets verderop gaan kijken. Ze komen dan bijvoorbeeld in een kleinere gemeente als Edam-Volendam terecht. Maar naarmate de vraag hier ook stijgt, gaan de prijzen dus mee omhoog. Het aanbod stijgt immers niet mee, waardoor dezelfde schaarste ontstaat. Deze trend zien we niet alleen in deze regio, maar rond vrijwel alle grote steden. Uitzonderingen zijn Middelburg, Maastricht en Dordrecht. In en rond die steden zal naar verwachting over ongeveer tien jaar geen sprake meer zijn van woningnood.

75.000 woningen per jaar erbij
De overheid wil elk jaar 75.000 nieuwe woningen laten bouwen. De vraag is echter of dat lukt, vanwege de krimp in het aantal afgegeven bouwvergunningen. Voordat potentiële kopers zich dus kunnen focussen op zaken als verhuismaterialen kopen, duurt nog wel even. Is het eenmaal gelukt om een nieuwe woning te vinden en de koopovereenkomst is getekend, dan kan het grote regelen beginnen en kunnen de verhuisdozen gehaald worden. Bij een verhuizing komt immers heel wat kijken. Het regelen van alle nutsvoorzieningen en abonnementen, het bepalen van de interieurstijl en specifiek het inrichten van de badkamer en keuken vragen de nodige aandacht. Maar omdat de vraagprijs van woningen zo hoog is, blijft er vaak niet eens voldoende budget over voor een nieuwe keuken.

In het grootste deel van de Randstad zal het tekort aan woningen over tien jaar niet opgelost zijn. Verwacht wordt dat dit tekort in deze regio dan nog altijd minstens twee tot vier procent bedraagt.

Zie artikel. 

De Lange Weeren, steeds weer een stapje dichterbij realisatie Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

De Lange Weeren, steeds weer een stapje dichterbij realisatie

De Lange Weeren, steeds weer een stapje dichterbij realisatie   Scholtens Projecten II uit Wognum is de initiatiefnemer voor de woningbouwontwikkeling van De Lange Weeren. Scholtens Projecten II en een team  specialisten, geven in overleg met de gemeente vorm aan De Lange Weeren. Veel aandacht wordt geschonken aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezonde woning. Scholtens verwacht begin 2024 te kunnen starten met de bouw van de eerste woningen in De Lange Weeren. Voordat het zover is, moeten er nog veel stappen genomen worden.

De Lange Weeren, steeds weer een stapje dichterbij realisatie

Scholtens Projecten II uit Wognum is de initiatiefnemer voor de woningbouwontwikkeling van De Lange Weeren.

Scholtens Projecten II en een team  specialisten, geven in overleg met de gemeente vorm aan De Lange Weeren. Veel aandacht wordt geschonken aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezonde woning. Scholtens verwacht begin 2024 te kunnen starten met de bouw van de eerste woningen in De Lange Weeren. Voordat het zover is, moeten er nog veel stappen genomen worden.

Goed nadenken over De Lange Weeren

Richard de Ruiter, werkt bij Scholtens Projecten als projectmanager en is betrokken bij De Lange Weeren: ‘Er gaat enorm veel tijd zitten in de voorbereiding van een nieuwbouwlocatie. Bij een ontwikkeling als De Lange Weeren duurt dat jaren. Er moet veel aandacht geschonken worden aan de kwaliteit van de nieuwe woon- en leefomgeving. Een wijk als De Lange Weeren zal er zeker 100 jaar staan en dan moet je goed nadenken over bijvoorbeeld de waterhuishouding en de afwikkeling van het verkeer. Zet de trend van vermindering van autobezit door en hoeveel parkeerplaatsen zijn er dan nodig? Kunnen we het plan zo inrichten dat mensen verleid worden om de fiets of de bus te nemen?  Hoe groot is de kans dat er grote regenbuien vallen en wat betekent dat dan bijvoorbeeld voor de riolering van De Lange Weeren? Op welke wijze wordt De Lange Weeren een duurzame ontwikkeling nu en over 25 jaar? Kunnen we het plan zo maken dat landschap en bebouwing goede buren van elkaar gaan worden en natuurlijk een belangrijke vraag die wij als ontwikkelaar in de gaten zullen houden: blijft het betaalbaar?

Scholtens vindt het belangrijk dat er eerst goed nagedacht wordt. Zo is zij dat ook gewend bij ontwikkelingen van nieuwbouwwijken. De ervaringen met een project als De Fruittuinen in Andijk en de voorbereiding van de Rozenbuurt in Hoorn (450 woningen), worden direct  betrokken bij De Lange Weeren. We zijn voortdurend bezig om de woningen die wij bouwen te verbeteren zodat mensen daar onbezorgd en gezond in kunnen leven. Scholtens denkt dat De Lange Weeren een wijk van de toekomst moet worden met plek voor iedereen. Koopwoningen, huurwoningen, vrije sector woningen, vrije kavels, appartementen, laagbouw en gestapelde bouw.  Een gevarieerde wijk met voor ieder wat wils. Via de website krijgen we een steeds beter beeld van de woonwensen.

Met de definitieve komst van De derde Ontsluitingsweg, is de ontwikkeling van De Lange Weeren weer een stapje dichterbij. De Lange Weeren zal op termijn aantakken op de deze weg. Toenemend verkeer op de Zeddeweg zal daardoor beperkt blijven.

Procedures

Om verdere stappen te kunnen zetten, moeten we een plan maken dat goed valt bij de gemeente, de provincie, het Hoogheemraadschap en bij de omgeving.  Als dat goed bevonden is dan vragen we de gemeente om het bestemmingsplan in procedure te brengen. Wat Scholtens betreft kan dat nog in 2020 gebeuren. De bestemmingsplanprocedure zelf kan veel tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van de reacties van anderen. Zienswijzen van belanghebbenden worden afgewogen en de overheden moeten op een lijn komen. Dat is een zorgvuldig proces dat door de gemeenteraad zal worden gedaan.

Als er groen licht is dan moet het gebied gereed gemaakt worden om te kunnen bebouwen. Dat is een tijdrovende en dure klus in De Lange Weeren, gezien de slappe veenbodem waar we ter plaatse mee te maken hebben. Als de grond gereed is, kunnen de eerste woningen gebouwd worden. Een jaar later kunnen de eerste woningen betrokken worden.

Interesse?

Op de website www.wonen-volendam.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Eventuele woonwensen kunnen hier gemeld worden. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Wil jij dit ook? Schrijf je dan snel in op de website.

Prijswinnaar: "Alles staat nog open" Lokaal nieuws vrijdag 05 juni 2020

Prijswinnaar: "Alles staat nog open"

Simone Smit is 25 jaar en werkzaam als biologiedocente bij een middelbare school in Amsterdam-Noord. Ze is op zoek naar een woning, maar heeft geen haast. Dat project De Lange Weere nog even op zich laat wachten, vindt ze dan ook prima. Zo kan ze nog lekker even sparen voordat het zover is. Het liefst wil ze een koopwoning in Volendam, maar ze heeft ook gekeken naar huurwoningen in de regio. De Lange Weere lijkt haar een mooi project waar veel leeftijdsgenoten zullen komen te wonen. Ze weet van vrienden en kennissen dat ook zij interesse hebben in De Lange Weere. Simone blijft graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Simone Smit is 25 jaar en werkzaam als biologiedocente bij een middelbare school in Amsterdam-Noord. Ze is op zoek naar een woning, maar heeft geen haast. Dat project De Lange Weere nog even op zich laat wachten, vindt ze dan ook prima. Zo kan ze nog lekker even sparen voordat het zover is. Het liefst wil ze een koopwoning in Volendam, maar ze heeft ook gekeken naar huurwoningen in de regio. De Lange Weere lijkt haar een mooi project waar veel leeftijdsgenoten zullen komen te wonen. Ze weet van vrienden en kennissen dat ook zij interesse hebben in De Lange Weere. Simone blijft graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Winnaar prijsactie! Lokaal nieuws maandag 25 mei 2020

Winnaar prijsactie!

We hebben een winnaar! 

Inmiddels zijn er 1250 aanmeldingen binnengekomen via de website. De 1250ste aanmelding wint een bol.com bon ter waarde van € 100,--. Er wordt contact opgenomen met de winnaar.

Én er is een nieuwe actie: de 1500ste aanmelding wint een bol.com bon t.w.v. € 100,--. 

Laatste bestraatwerk op deelplan Keetzijde Lokaal nieuws woensdag 13 mei 2020

Laatste bestraatwerk op deelplan Keetzijde

Het deelplan Keetzijde van de Broeckgouw, is nu zo goed als klaar. De laatste bouwactiviteiten vinden er plaats voor een vrijstaande bungalow op de Tanger. Hier zijn de stratenmakers van Hennephof en Jonk ook bezig aan de laatste stukken bestraatwerk.

Als de Tanger van het klinker-wegdek is voorzien gaan de mannen nog de bocht om, om de weg van Genua te bestraten. Dit zal vermoedelijk nog zo’n 3 weken duren en dan is dit deel van de Broeckgouw ook helemaal afgewerkt.

De laatste bouwactiviteiten vinden hier nu nog plaats nabij het Huis van Carmar en achter basisschool De Blokwhere. Daarna is de Lange Weeren aan de beurt (naast het Van den Valk-hotel Volendam) als voorlopig laatste bouwlocatie in onze gemeente.

Lees hier het artikel. 

Straatnamen De Lange Weeren Lokaal nieuws woensdag 06 mei 2020

Straatnamen De Lange Weeren

In de NIVO van 6 mei 2020 staat een ingezonden stukje van een lezer over straatnamen in De Lange Weeren. Als Scholtens Projecten II vinden wij het een aardig initiatief en is het leuk om te zien dat De Lange Weeren begint te leven bij de inwoners van Edam-Volendam. Mocht u een suggestie voor een straatnaam hebben, dan kunt u deze mailen naar de redactie van de NIVO.  Email: redactie@nieuw-volendam.nl

In de NIVO van 6 mei 2020 staat een ingezonden stukje van een lezer over straatnamen in De Lange Weeren.
Als Scholtens Projecten II vinden wij het een aardig initiatief en is het leuk om te zien dat De Lange Weeren begint te leven bij de inwoners van Edam-Volendam.  
 
Mocht u een suggestie voor een straatnaam hebben, dan kunt u deze mailen naar de redactie van de NIVO.  Email: redactie@nieuw-volendam.nl

Zoektocht naar een koopwoning in normale prijsklasse! Lokaal nieuws woensdag 22 april 2020

Zoektocht naar een koopwoning in normale prijsklasse!

Zoektocht naar een koopwoning in normale prijsklasse!

Voor het project Lange Weeren heeft Scholtens Projecten II B.V. de website www.wonen-volendam.nl gemaakt. Geïnteresseerden vinden hier informatie en nieuws over dit project. Ze kunnen zich op de site aanmelden als geïnteresseerden. Vanuit de projectontwikkelaar worden vragen gesteld om te kijken welke woningbehoefte er is bij potentiële kopers.

Robert Hoeberichts, een 25 jarige ZZP stucadoor, heeft zich ingeschreven voor het project en bleek de 1000-ste inschrijver te zijn. Hiervoor feliciteerde Scholtens hem met een mooie cadeaubon en ging in gesprek met hem.

Robert Hoeberichts is nog jong en heeft zijn eigen bedrijf opgestart. Hij woont op dit moment nog bij zijn ouders in Volendam. Toch is hij nu al een jaar op zoek naar een eigen woonruimte, maar dat valt niet mee. In en rondom Volendam is er niet veel te kiezen; de beschikbare woningen of kavels zijn voor hem te duur.

Het liefst zou Hoeberichts in Volendam blijven wonen, maar hij kijkt nu ook verder dan deze grenzen. Ook staat hij inmiddels ingeschreven bij de woningbouwvereniging, maar zijn voorkeur gaat duidelijk uit naar een koopwoning. Zo kwam hij op de site van Lange Weeren terecht en heeft zich aangemeld als geïnteresseerde voor een woning binnen het project. 

Hoeberichts is vooral op zoek naar een betaalbare woning in de vorm van een tussenwoning of een appartement. Hij weet dat meer vrienden en kennissen om dezelfde reden interesse hebben in Lange Weeren. Hij hoopt dan ook dat dit soort woningen gebouwd gaan worden binnen dit project.

1000ste inschrijver en NIEUWE winactie! Lokaal nieuws dinsdag 14 april 2020

1000ste inschrijver en NIEUWE winactie!

1000ste inschrijver en NIEUWE winactie!

De 1000ste inschrijver wint een Bol.com cadeaubon ter waarde van €100,--. Inmiddels is dit aantal bereikt en heeft de gelukkige winnaar de cadeaubon ontvangen. 

Én er is een nieuwe actie:

De 1250ste inschrijver ontvangt van ons een Bol.com cadeaubon ter waarde van € 100,--. 

Meld je nu aan!

Nieuwsbrief Wonen Volendam Lokaal nieuws donderdag 02 april 2020

Nieuwsbrief Wonen Volendam

De 1000ste inschrijver ontvangt van ons een cadeaubon van Bol.com van 100 euro!!

Geachte woningzoekende,

Als u zich aanmeld via de website www.wonen-volendam.nl als geïnteresseerde voor de nieuwbouwlocatie 'de Lange Weeren’ in Volendam, krijgen wij goed inzicht in de woonwensen van toekomstige bewoners en kunnen wij die woningen bouwen waar vraag naar is.

Het aantal aanmeldingen heeft de verwachtingen overtroffen. Bijna 900 woningzoekenden hebben zich in korte tijd aangemeld. Dagelijks schrijven zich nieuwe geïnteresseerden in.
Graag informeren wij u over het voorlopige beeld dat door de aanmeldingen naar voren komt.

Er is duidelijk veel lokale vraag naar woningen voor de locatie ‘De Lange Weeren’. 70% komt uit Edam-Volendam.  83% komt uit de regio (regio Waterland (incl. Edam Volendam) en Purmerend).
Veel interesse vanuit starters. 42% van de woningzoekenden is jonger dan 25 jaar. De interesse vanuit de groep 65 plus is 5%.
56% is thuiswonend en 31% beschikt al over een koopwoning en is als doorstromer te beschouwen.
90% wil een koopwoning kopen. 9% is geïnteresseerd in een huurwoning.
De keuze voor een rijwoning scoort het hoogst (77%).  55% wil een twee onder een kap en 27% een vrijstaande woning. Appartementen zijn ook in trek (28%). In het formulier konden bij deze vraag meerdere keuzes aangevinkt worden.

Wij willen u nogmaals hartelijk danken voor uw interesse. Hoe meer geïnteresseerden zich aanmelden hoe beter wij tegemoet kunnen komen aan de wensen. U kunt ons helpen door mensen uit uw omgeving die ook interesse hebben te wijzen op de website www.wonen-volendam.nl. Door de inschrijving blijft u goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

De 1000ste inschrijver ontvangt van ons een cadeaubon van Bol.com van 100 euro!!

Grote behoefte aan woningen in Nederland
De vraag naar woningen is groot in Nederland. Vooral in de Metropoolregio Amsterdam, waar de gemeente Edam-Volendam onderdeel van uitmaakt, zal de komende jaren veel gebouwd moeten worden. Veel woningbouwlocaties hebben het lastig vanwege de discussie over Stikstof. Voor de locatie ‘De Lange Weeren’ pakt dit gelukkig gunstig uit.

Wij hebben ‘De Lange Weeren’ aangemeld bij de zogenaamde ‘Snelle 100’, een initiatief van onze brancheorganisatie NVB.

Verder voeren wij gesprekken met de gemeente met als doel om de locatie zo snel mogelijk in ontwikkeling te krijgen en er daardoor voor te zorgen dat u snel kunt wonen in ‘De Lange Weeren’
Wij houden u graag op de hoogte.

Met vriendelijke groeten
Scholtens Projecten, Wognum

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Edam-Volendam.

Aanmelden