De Purmer

Edam-Volendam - Purmerend
Toekomstig aanbod

Over dit project

Bijdragen aan de vastgelopen woningmarkt
De Purmer-Oost biedt tal van mogelijkheden voor verlichting van de vastgelopen woningmarkt. Zo is er de potentie om 5.000 tot 10.000 woningen te realiseren waarvan een groot deel in het betaalbare segment. Ook zal het, door de betrokkenheid van woningcorporatie Eigen Haard, mogelijk zijn om 30% van het programma in de sociale sector te realiseren en deze voor langere tijd betaalbaar te houden. Het gebied zorgt voor zowel woningen voor jongeren als ouderen. In de Purmer-Oost is er voor vrijwel iedere doelgroep een woning te vinden. Hiermee verlichten we de lokale markt en zorgen we voor doorstroming.
De Purmer-Oost biedt kansen
Steeds meer mensen zoeken naar een plek dichtbij de stad, maar vooral naar een plek waar je landelijk en tussen het groen kunt wonen. Een plek waar je de ruimte en vrijheid hebt; voor jong en oud, huurders en kopers. De Purmer-Oost is zo’n plek. Hier is ruimte voor een ‘gebiedsontwikkeling’ van landelijke woningbouw, waar landschap, recreatie en natuur een belangrijke rol spelen. Een weids woonlandschap dat bijdraagt aan stad en land, zowel ruimtelijk als sociaal. Waar je samen iets deelt en waar duurzaam wonen centraal staat.
Onze visie
Er kunnen, naast de aankopingspunten uit de strategische gebiedsvisie ‘De Purmer 2035’ ook andere toekomstbeelden die geschetst worden. We proberen ons voor te stellen hoe de polder er over ongeveer 50 jaar uit komt te zien. Hiervoor is het van belang om het verleden van de plek te kennen en ook breder te kijken, wat is de rol van de polder in de regio en kan het bijdragen aan (inter)nationale opgaves? Door middel van ontwerpend onderzoek komen we tot een innovatief concept dat het in zich heeft om een geschikte drager te zijn voor de gevraagde opgaves.
Voor meer informatie ga naar de projectwebsite www.depurmer.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Purmer
Type woningen
Overig

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Edam-Volendam.

Aanmelden